loader image

Snöslungor

En driftsäker och effektiv snöslunga är för norrlänningen lika viktig som kaffebryggaren är för sörlänningar – gammalt djungelordspråk

Snöröjning

Vi på Umeå Skog & Trädgård kan det här med snöröjning och vet att en bra snöslunga nästan är ett måste för oss som bor i Norrland.

 Vi har alltid gott om snöslungor i vår butik och vi hjälper dig självklart att välja rätt modell utifrån dina behov.

Märkerna vi saluför är:

Husqvarna 

Husqvarna är vårat största märke och dom har lång erfarenhet av att bygga  snöslungor anpassade efter vårat klimat

Cub Cadet

Cub Cadet med det revolutionerande 3-stegssystemet 3X som är upp till 50% mer effektivt än de traditionella 2-stegssystemet. Och erbjuder 3 års garanti

Honda

Hondas stora erfernhet av snöslungor och byggkvalite i toppklass.

5års garanti

Reservdelar

 

Vi tillhandahåller reservdelar till alla varumärken vi saluför och har mycket hemma på lager för att du som kund ska få dina reservdelar snabbt.

 

Service

 

Givetvis gör vi service på alla varumärken vi saluför, med egen verkstad får du service snabbt.

 

 

 

 

Skillnaden mellan En-stegs och Två-stegs snöslunga

Något som är viktigt att tänka på när vintersäsongen är nära är att snöslungor kan sälja som smör.

En-Stegs snöslungan är lite enklare men passar bra för mindre ytor med nyfallen snö. De är lite lättare och mindre än tvåstegsslungan. De har då också fördelen att de oftast är något billigare än den större varianten, tvåstegsslungan.

Två-Stegs snöslungan klarar tuffare utmaningar när till exempel snön är tung eller hårt packad. Principen är att på två-stegs snöslungan matas snön in med en skruv och sedan blåser en höghastihetsfläkt ut snön. En sådan fläkt saknas hos en-stegs snöslungan som även drivs framåt av skruven medan två-stegs snöslungan har drivning på hjulen. Tvåstegsslungor är också väldigt energieffektiva fastän de är mycket starkare än enstegsslungor.

Se till att vara ute i tid när du är ute efter en snöslunga. Det är oftast svårt att veta vilken snöslunga man behöver eller vill ha. Därför rekommenderar vi att ni låter oss hjälpa dig när det är dags att skaffa en snöslunga.

Tänk på detta!

1. På hur stor yta vill du använda din snöslunga? Har du stora ytor sparar du tid om du väljer en snöslunga med lite högre motorstyrka och större arbetsbredd.

2. Behöver du backa mycket eller svänga runt mycket på dina ytor kan det vara bra att välja en modell med servostyrning.

3. Snöslungor med variabel hastighet är enklare att arbeta med.

4. I Norrland kan det vara skönt att välja en snöslunga med eluppvärmda handtag.

5. Kallstarter blir problemfria om du väljer en snöslunga med elstart.