loader image

Åkgräsklippare

Våra åkgräsklippare och trädgårdstraktorer är utmärkta gräsklippare och är konstruerade för att kunna hjälpa till med allehanda slags uppgifter i trädgården –allt från en perfekt klippt gräsmatta till snöröjning. Vi har åkgräsklippare för dig som bor i Umeå med omnejd.
Välkommen till oss på Skog & Trädgård Umeå AB.

Åkgräsklippare och trädgårdstraktorer

Dagens åkgräsklippare eller trädgårdstraktorer är väldigt användbara tack vare sin mångsidighet.

Vi har ett brett sortiment av tillbehör till din åkgräsklippare eller trädgårdstraktor. Tillbehören gör det möjligt att använda din åkgräsklippare till det mesta som din fastighet kräver – året runt.

Välkommen in till oss på Skog & Trädgård så visar vi dig runt bland alla våra tillbehör. Vi erbjuder bakmonterade tillbehör som spridare, vertikalskärare, uppsamlare och grusharvar, eller frontmonterade tillbehör som snöblad, snöslunga, borstar och slaghackar.

Här i Umeå levererar vi åkgräsklippare och trädgårdstraktorer från Husqvarna. Man skulle kunna kalla dom för ”trädgårdens arbetshästar”. Husqvarna Rider är med sin kvalitet och användarvänlighet ett utmärkt val för dig som går i tankar på åkgräsklippare.

Husqvarna Rider

Den har midjestyrning, vilket erbjuder enastående manövrerbarhet.

Att klippaggregatet är frontmonterat innebär att du kontroll på klippning och andra uppgifter på ägorna eller tomten. Komforten i en Rider från Husqvarna gör arbetet både effektivt och till ett nöje året om. Och det är svårt att hitta ställen där en Husqvarna Rider inte kommer åt.

Här runt Umeå i norra Sverige, där vi finns, är det extra viktigt att ha en maskin som startar i alla väder och som klarar både regn och snö. Vi på Umeå Skog & Trädgård kan det här med driftsäkerhet och har ett löfte till dig. Vi säljer bara åkgräsklippare och trädgårdstraktorer av högsta kvalitet och som är anpassade för vårt nordiskt kalla klimat.

All-Wheel-Drive (AWD) säkrar körningen på ojämna, blöta och hala ytor. AWD-funktionen justerar automatiskt dragkraften på alla hjul, beroende på körsituationen. Om du tänker använda din Husqvarna Rider till snöröjning rekommenderar vi att du väljer en maskin med AWD. Då behöver du heller inte bekymra dig över snökedjor vilket kan ses som en fördel.

Tänk på att du kan välja att lämna in din maskin till vår serviceverkstad efter varje säsong så servar vi den, monterar rätt tillbehör och gör den redo för kommande sommar eller vinter. Det kan vara skönt att veta att din kompis mår bra och bara väntar på att få komma ut och jobba igen.

Tips & tricks

Tänk på att sköta om din åkgräsklippare, då kommer den bli en trotjänare i många år framöver.

Var noga med att spola av klippdäcket med jämna mellanrum för att hålla rent och därmed öka effektiviteten på klippningen. På en Husqvarna Rider kan du fälla upp klippdäcket i serviceläge vilket gör avspolningen mycket enkel. På Husqvarnas nya trädgårdstraktorer finns en slangkoppling som gör rengöringen mycket enkel – koppla in slangen, sätt på vattnet och starta klippaggregatet – enkelt och smidigt.

Ska du röja snö så är ett snöblad ett väldigt bra alternativ och finns till både Rider och trädgårdstraktorer. Snöbladet gör jobbet snabbare och bekvämare än en snöslunga men kräver naturligtvis att du kan ploga snön till lämplig plats.